En imponerande serieseger!

VSK tog en härlig seger med 4-0 hemma mot Sala FF. Det betyder serieseger och avancemang till division 1. VSK slog in spiken i kistan när två omgångar återstår av serien, oerhört imponerande.

Stabil seger och seriesegern är säkrad

Det var bara en sak som gällde inför matchen mot Sala FF i lördags och det var tre poäng så att seriesegern skulle säkras. Det var exakt så det blev också. VSK har gjort många bättre matcher i år än den mot Sala men det räckte gott och väl ändå.

Första halvlek var helt ok, VSK gjorde tidigt 1-0 av Wilma Hedenström och efter 10 minuter ledde Grönvitt med 2-0, andra målet gjordes av Moa Karlsson. VSK trummade på och anfördes av vår defensiva mittfältare Elsa Sund. Sala försvarade sig bra och VSK hade inte riktigt den rätta skärpan.

I andra blev det också två mål, samma målskyttar Moa och Wilma. Andra halvlek var något svagare från våra grönvita tjejer och Sala jobbade på bra i försvarsspelet. VSK var dock som helhet överlägsna och med samma skärpa som mot Rynninge hade de kunnat bli målkalas men som jag skrev ovan, i dag handlade det bara om att säkra tre poäng och vinna serien. Det gjorde tjejerna med besked, Amanda Aldén i målet behövde inte göra en enda räddning. Det blev en stabil seger med 4-0.

När slutsignalen ljöd bröt ett underbart firande ut. Jag är riktigt stolt och imponerad av det här laget. De levererar när det behöver levereras och de viker aldrig ner sig. Det finns en vinnarmentalitet och en bredd som imponerar stort. Två matcher kvar, båda hemma mot Eda och Rävåsen. Sedan börjar uppladdningen inför division 1.

Annos hjärtan:

Resultat – omgång 20

Rävåsens IK Karlskoga-Eda IF 1-2, IFK Hallsberg-Hertzöga BK 0-3, Norrstrands IF-Forsby FF 5-0, Västerås SK-Sala FF 4-0, IK Sturehov-Rynninge IK 1-0, IF Karlstad Fotboll-Lysviks IF 2-0.

Grönvitt är bäst och vann serien

En större analys ska göras efter säsongen men några ord ändå om den prestation tjejerna har stått för. Försvarsspelet har varit ramstarkt trots att vi drabbats av tunga skador i flera omgångar på framför allt mittbackspositionen. Bara 10 insläppta mål på 20 matcher är imponerande, även Hertzöga har imponerat där med 11 insläppta mål.

Där Grönvitt sticker ut är målproduktionen, hela 85 mål på de 20 spelade omgångarna och där är inget annat lag i närheten av VSK. Dessutom har vi spridit ut målskyttet på hela 15 spelare. Vi är inte lika beroende av en eller två skyttedrottningar som flera andra lag. Toppar gör Wilma Hedenström på 17 mål, Moa Karlsson på 15 mål och därefter Elin Antonsson på 14 mål.

Den stora styrkan och som varit en stor fördel för oss är vår bänk. De spelare vi har haft på bänken skulle platsa i de andra lagen i serien. När vi har gjort våra byten har man inte märkt någon större skillnad, alla som kommer in levererar i princip på samma nivå som startspelarna. Det finns så klart även viktiga nyckelspelare i VSK som vi är beroende av men den analysen tar vi efter säsongen.

Vi gör vad vi vill, vi gör vad vi vill, Västerås Sportklubb, vi gör vad vi vill!