Övertygande seger av Grönvitt i seriefinalen

Efter den starka segern borta mot toppkonkurrenten Eda var det bara tre dagar senare bortamatch mot obesegrade Rävåsens IK Karlskoga. En tidig seriefinal där VSK tar en övertygande 2-0seger på Kilsta IP inför hela 617 åskådare. Borde inte en klubb som VSK kunna matcha den publiksiffran?

Den 30 juni kl. 16:00 tar vi emot Karlstad på Hitachi i ännu en toppmatch.
Slut upp alla Grönvita och stötta vårt damlag på resan mot serieseger.

Två klassmål bäddade för en övertygande seger

VSK tar tag i matchen direkt och styr det mesta av spelet. Rävåsen kommer upp i några få kontringar, framför allt på Tilda Helléns kant men där stänger Tilda helt och hållet och de skapar egentligen ingenting. Grönvitt tar ledningen efter 37 minuter efter ett mönsteranfall där Elin Antonsson driver upp bollen slår den vidare till Moa Karlsson som bryter in i högra delen av straffområdet. Moa slår en fin passning rakt igenom straffområdet och där dyker som alltid Wilma Hedenström upp och hon dunkar in bollen i mål till 1-0. Bara några minuter senare blir det 2-0 när Wilma slår en fin passning till Elin som bryter sig fram och blir fri och lägger in den i mål. Två klassmål av våra Grönvita-tjejer. I andra halvlek är det mer ett ställningskrig. Rävåsen försöker komma fram men det slutar hela tiden med långskott som Agnes Vilén enkelt plockar ner. VSK skapar en del chanser i andra halvlek, framför allt har vi en hel del hörnor som skapar oreda i Rävåsens försvar. Matchen slutar 2-0 till Grönvitt som nu tar sin fjärde raka seger och den andra raka på bortaplan mot toppkonkurrenter.

Backlinjen var formidabel hela matchen, där Jennifer Holmström och Sally Messing med gott stöd av ytterbackarna och mittfältet inte tillät Rävåsen att komma igenom, därav alla långskott som inte resulterade i någonting. Moa gör rakt igenom en kanonmatch, hon är en oöm spelare som tar fighten i varje duell och skapar chanser till sina medspelare. Elin forsade fram på sin kant och skapade oreda för Rävåsen-försvaret och Wilma gör ju som alltid poäng i varje match, både i form av mål och assists. Men de som ska hyllas lite extra denna gång är våra inhoppare, Liwa Nilsson (åker nu tillbaka till USA), Linn Niemelä, Zelda Stadsdahl och Mathilda Juhlin som alla kommer in och bidrar på en hög nivå. Framför allt måste jag lyfta Mathilda som kom in mycket sent i matchen, hon var tuff och vann varje duell hon hann med i sitt korta inhopp. Alla fyra visade en stark vilja och kvalitet. VSK har en bredd som kan visa sig viktig när allt avgörs. Dessutom har laget toppats än mer med klasspelaren Hanna Gunnarsson.

Resultat och kommentar – omgång 11:
Rävåsens IK Karlskoga-Västerås SK 0-2, Hertzöga BK-Lysviks IF 2-0, Sala FF-IFK Hallsberg 2-2, Eda IF-IK Sturehov 1-1, Rynninge IK-Norrstrands IF 0-1, Forsby FF-IF Karlstad Fotboll, spelas på söndag.

Både VSK och Hertzöga vann, på söndag vinner nog Karlstad mot Forsby. Det ser mer och mer ut som en kamp mellan Grönvitt och de två Karlstad-lagen. Visst, vi kan inte räkna bort Rävåsen och Eda än men efter förlusterna mot VSK har de tappat lite. Närmast står Karlstad på tur för VSK, hemma på Hitachi på söndag om en vecka. Sista matchen innan en månads uppehåll.