Seger nummer 18 bärgad – nu går vi för den 19:e i säsongsavslutningen

Våra klara seriesegrare tog en stabil vinst hemma mot Eda IF med 2-0 i den näst sista matchen för säsongen. På lördag tar tjejerna emot Rävåsens IK Karlskoga på Hitachi. Då fixar Grönvitt den 19:e segern för säsongen.

Ett stabilt VSK vann

Förra året förlorade Grönvitt båda mötena mot svårspelade och tuffa Eda. I år vann vi borta på ett övertygande sätt med 5-1 och i helgen tog tjejerna en stabil seger med 2-0.

Matchen igenom präglades av ett VSK som förde spelet och skapade en del målchanser men skärpan fanns inte riktigt där, vilket inte är konstigt när kniven mot strupen var borta. Trots att det stod 0-0 i halvtid så var det VSK:s match, men som alltid är Eda bra försvarsmässigt.

I andra halvlek trycker tjejerna på ordentligt och skapar en hel del målchanser och till slut i 58:e minuten gör mittbacken och trotjänaren Thea Nilsson 1-0. I 82:a minuten punkterar Grönvitt matchen efter ännu ett mål av Thea. Matchen igenom styrs av Grönvitt men helt ofarliga var inte Eda, framför allt anfallaren Julia Martinsson ställde till bekymmer lite då och då.

Trots att Grönvitt har gjort bättre insatser finns det många att lyfta. Till exempel mittbackarna Thea och Sally Messing gör rakt igenom en stark match. Wilma Hedenström med sin speed, styrka och kreativitet skapade hela tiden problem för sina motståndare, sedan är Wilma en grym hörnläggare. Även Nathalie Brorson och kapten Sargonia Solaka övertygade. Roligt också att Amanda Aldén i målet fick visa sina fina kvaliteter, normalt står ofta vår målvakt sysslolös. Dessutom vill jag lyfta Safiya Abdulkadir Abshirs inhopp, en mycket stark insats av Saffe med flera fina framspelningar.

Annos hjärtan

Resultat – omgång 21

Hertzöga BK-Norrstrands IF 7-1, Rynninge IK-IFK Hallsberg 1-3, Rävåsens IK Karlskoga-IF Karlstad Fotboll 1-1, Forsby FF-Lysviks IF 3-11, Västerås SK-Eda IF 2-0, Sala FF-IK Sturehov 2-8.

Nu kör vi för den 19:e segern

På lördag besöker seriesexan Rävåsens IK Karlskoga Hitachi. Grönvitt jagar den 19:e segern av 22 matcher. Rävåsen kommer till Hitachi för att försöka nå en fjärdeplats i tabellen. Mötet i Karlskoga vann VSK med 2-0, som då var en seriefinal. Det var en övertygande seger av våra grönvita tjejer.

Gör Grönvitt jobbet kommer det bli den 19:e segern för säsongen. Rävåsen ska dock inte underskattas, det finns en del kvalitet i laget. Framför allt lagkaptenen Nathalie Bergman men också målskyttarna Lova Sandahl och Wilma Forsberg samt målvakten Lova Lundblad är riktigt bra.