Vinst i serieavslutningen och totalt 19 segrar

Då har våra grönvita damer spelat klart för säsongen och tjejerna avslutade med att slå Rävåsens IK Karlskoga med 4-1 hemma på Hitachi. Vårt damlag vinner serien med sju poäng före Hertzöga BK och nästa år blir det spel i division 1. Härligt och imponerande!

Vinstmaskinen levererade även i sista omgången

VSK kliver in i sista matchen för säsongen mot Rävåsen och precis som under hela säsongen så är Grönvitt bollförande och styr matchen men effektiviteten är inte riktigt där nu på slutet.

I första halvlek försöker ändå Rävåsen stå upp mot Grönvitt och de tar kampen på mittfältet. I den 22:a minuten tar Grönvitt ledningen efter mål av Moa Karlsson och en dryg kvart senare utökar dagens lagkapten Safiya Abdulkadir Abshir till 2-0. Nästan direkt i andra utökar Saffe till 3-0 och VSK trummar på mer och mer och Rävåsen blir nedtryckta. I ett av få anfall i andra halvlek får Rävåsen in ett mål efter ett självmål av Grönvitt. VSK kommer i våg efter våg och Elin Antonsson, Nathalie Brorson och Wilma Hedenström springer sönder Rävåsen och de orkar inte längre stå emot, och i den 86:e minuten fastställer Elin matchen till 4-1 på en riktigt fin nick efter inlägg från Natta. Matchen var välspelad och Rävåsen gör en bra match framför allt i första men VSK är helt enkelt bättre.

Löpstyrkan i Grönvitt är imponerande och det blev väldigt tydligt i dag, där tjejerna verkligen malde ner Rävåsen i andra. Härligt att Saffe fick sätta två bollar och att hon är tillbaka i gott slag efter sin tuffa skada. Vill även lyfta Sally Messing ännu en gång, hon gör en helgjuten match. Matchens spelare var dock Nathalie Brorson, vilken höstsäsong hon har gjort.

Facit blev 19 segrar på 22 spelade matcher. Det går inte att snacka bort. Analys om VSK:s säsong och serien i stort kommer inom kort.

Annos hjärtan:

Resultat och sluttabell – omgång 22

IF Karlstad Fotboll-Forsby FF 6-2, Västerås SK-Rävåsens IK Karlskoga 4-1, IK Sturehov-Eda IF 4-0, IFK Hallsberg-Sala FF 3-1, Norrstrands IF-Rynninge IK 4-3, Lysviks IF-Hertzöga BK 0-3.

Sammanfattningsvis går VSK upp i division 1 och Sala FF, Rynninge IK och Forsby FF spelar nästa säsong i division 3.