VSK körde över Norrstrand

I helgen var VSK dam i Karlstad och spelade ut Norrstrands IF och vann med 5-0. Nionde raka segern för vårt damlag. På lördag kl. 14:00 besöker Lysviks IF Hitachi. Ta på er något grönvitt och kom dit.

Hattrick av Moa i en märklig match

Att VSK skulle föra matchen och ha ett stort spelövertag det var ganska självklart, men det vi fick uppleva i Karlstad var väldigt märkligt. Norrstrand backade hem och mötte inte upp VSK förrän på mitten av deras egen planhalva och fick de tag på bollen så dunkades den bara upp, men där fanns ju inga medspelare. Efter i princip 100 % bollinnehav av VSK gör kapten Thea Nilsson 1-0 till Grönvitt efter en tilltrasslad situation. Trots att VSK hade tagit ledningen fortsätter Norrstrand på samma sätt och till om med när målvakten har bollen så väntar hon med att sparka ut den tills en VSK:are kommer fram. VSK anfaller i våg efter våg och 2-0 görs av Wilma Hedenström och Moa Karlsson utökar till 3-0 strax därefter. Jag förstår ingenting, det verkar som de spelade för att hålla nere sifforna. VSK går till en halvtidsvila med 3-0 och man satt i paus och undrade vad man hade upplevt.

När Norrstrand besökte Hitachi i våras dominerade VSK matchen men Norrstrand försökte ändå pressa VSK och jag tyckte trots att VSK var överlägsna att Norrstrand visade stundtals upp ett ganska fint spel och de försökte skapa något, men i första halvlek såg vi ingenting av det.

I andra halvlek gör Moa 4-0 i första minuten men därefter försökte ändå Norrstrand störa Grönvitt och de försökte få till något slags anfallsspel. De gjorde några framstötar, och vid ett tillfälle var en av deras spelare igenom men Thea gör en klassbrytning. VSK styrde matchen och skapade chans på chans och i den 62:a minuten gör Moa sitt tredje mål för dagen och VSK vann till slut med 5-0.

I den här typen av matcher gör alla fina insatser, men det går inte att bortse från Moas tre mål och dessutom det slit hon genomför i match efter match. En klasspelare! Jag tycker även vänsterkanten med Linn Niemelä och Wilma hade flera fina aktioner som sårade motståndarna. Sargonia Solaka gjorde som vanligt massor på mitten och mycket av det sker i det tysta, hon sätter verkligen sina lagkamrater i fina lägen hela tiden. Ja, det var ett axplock men jag hade kunnat nämna hela laget.

Annos hjärtan:

Resultat och kommentar – omgång 15

IFK Hallsberg-IK Sturehov 1-3, Forsby FF-Eda IF 0-7, Rynninge IK-IF Karlstad Fotboll 0-1, Norrstrands IF-Västerås SK 0-5, Lysviks IF-Rävåsens IK Karlskoga 4-0, Hertzöga BK-Sala FF 5-0.

Inga större överraskningar i denna omgång. Lysviks stora seger mot Rävåsen är väl det som sticker ut. Men Lysvik är ett svårbedömt lag som gör kanonmatcher och kan hota vilket lag som helst, men som också ibland gör lite sämre insatser. Hertzöga gjorde det de behövde hemma mot Sala och ligger fortsatt sex poäng bakom Grönvitt i toppen.

Lysvik är luriga

På lördag får vi besök av Lysviks IF på Hitachi. När lagen möttes i våras i skogarna utanför Sunne så hade Grönvitt avgjort matchen redan efter 28 minuter när det stod 4-0 till VSK. Därefter blev det mest ett ställningskrig och matchen slutade 4-0 till Grönvitt. Lysvik är ett lurigt lag, i helgen vann de mot Rävåsen hemma med 4-0, men helgen innan fick de pisk i Värmlands-derbyt borta mot Eda med samma siffror. De spelar fysiskt och har ett par tjejer som gör en hel del mål, sedan tycker jag att deras målvakt Elin Svahn är riktigt duktig.

Som jag har sagt i nästan alla mina inlägg tidigare så hänger utgången mycket på VSK själva. Gör tjejerna jobbet som de hittills har gjort i varje match, då ska det mycket till att vi förlorar eller tappar poäng. Det gäller att vara påkopplade från minut, då fixar vi det. Samtidigt har Hertzöga en tuff bortamatch mot tredjeplacerade Eda. Spännande!