VSK krossade Rynninge – på lördag tar vi klivet upp till division 1

Våra grönvita damer åkte till Örebro i helgen och körde över Rynninge IK med hela 11-1. Nu väntar länsderby mot Sala FF på lördag kl. 14:00. Vinst för Grönvitt och seriesegern är klar. Nu sluter vi upp alla med grönvita hjärtan och hjälper tjejerna till serieseger och avancemang till division 1.

Grönvitts styrka imponerar

Den enda oro jag hade inför mötet mot Rynninge var om VSK skulle orka ladda om efter urladdningen mot Hertzöga. Min oro besannandes inte. Våra tjejer gick bara in och körde över kexen.

Första halvlek hade Grönvitt ett kompakt övertag men det tog till dryga trettio minuter innan Wilma Hedenström tryckte in 1-0 till VSK och strax därefter ökade kaptenen Thea Nilsson på till 2-0. Några minuter därefter gjorde Hanna Gunnarsson (som ersatte Moa Karlsson tidigt efter en otäck huvudskada) en av sina grymma dragningar och kapades i straffområdet, straff för Grönvitt. Sargonia Solaka klev fram och placerade den säkert i målvaktens högra hörn, 3-0 till Grönvitt i halvtid.

I andra halvlek var det fullständig dominans och VSK gjorde hela åtta mål. Tre mål från Elin Antonsson, två mål av Safiya Abdukadir Abshir och ett mål vardera av Nathalie Brorson, Sargonia Solaka och Vilma Torseng. Rynninge fick ett tröstmål på en hörna som vår säkra målvakt Amanda Aldén var på men den styrdes till Molly Ringberg som lite väl omarkerad kunde nicka in den.

Det som imponerade var att Grönvitt aldrig slog av på takten, först var det startspelarna som trummande på och efter 60 minuter började Markus Lindberg byta in spelare och då började avbytarna trumma på. VSK tog aldrig en paus och körde helt slut på Rynninge. Alla spelare i matchen imponerade stort och det är nästan omöjligt att ta ut Annos hjärtan. Det fick bli dessa tre.

Annos hjärtan:

Tyra Magnusson och Zelda Stadsdahl som större delen av säsongen har suttit på bänken startade och båda imponerade stort. Linn Niemelä och Wilma hade show på vänsterkanten i första halvlek. Elsa Sund som var själv på den defensiva positionen städade undan det mesta och framför henne plågade Sargonia och Natta Rynninge-försvaret om och om igen. I andra halvlek var det Tyra och Elins tur att ha show men på högerkanten och Elin stänkte dessutom in tre mål.

Sedan, vilka inhopp av Saffe, Vilma och Alva Köpsén. Saffe gjorde inte bara två mål, utan var en bollvinnare av rang. Alva hade två dunderskott som blev mål men målen gjordes på returer av hennes lagkamrater. Sedan har vi Vilma Torseng som har varit borta från fotboll i ett och ett halvt år och gjorde debut i VSK-tröjan och gjorde mål. Ett grymt snyggt mål och jublet från hennes lagkamrater värmde verkligen. Välkommen tillbaka, Vilma!

Resultat – omgång 19

Forsby FF-IFK Hallsberg 2-5, Eda IF-IF Karlstad Fotboll 0-4, Lysviks IF-Norrstrands IF 7-0, Hertzöga BK-IK Sturehov 2-0, Rynninge IK-Västerås SK 1-11, Sala FF-Rävåsens IK Karlskoga 0-8.

Vinst på lördag och Grönvitt är i division 1

Sala kommer att vara taggade, de sliter för att undvika nedflyttning. Det ska dock inte spela någon roll, VSK ska bara vinna detta. I första mötet borta mot Sala vann Grönvitt med 8-0. Jobbet ska ändå göras och det gäller att tända till. För nu ska vi slå in spiken i kistan.

Vad ska vi se upp med i Sala? Lovisa Call har gjort 18 mål på 14 matcher i ett lag som totalt har gjort 33 mål. Det är grymt imponerande! Andra att ha koll på är Thea Modén och VSK-bekantingarna Evelina Sjöstrand och Jonna Böckert.

Nu tar vi oss till Hitachi Energy Arena på lördag och stöttar damerna till division 1.